Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Dunringlagers
Publicaties
 

Catalogus | 2014-02
Dünnringlager

 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Wentellager en glijlagers

Dunringlagers

Dunringlagers zijn uiterst nauwkeurig, geruisloos en hoog belastbaar. Deze kogellagers zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen met een extreem kleine doorsnede. De doorsnede van een dunringlager blijft binnen één serie constant, ook bij toenemende asdiameter. Vandaar dat deze lagers ook wel Constant Section (CS) lagers worden genoemd. Deze eigenschap onderscheidt de dunringlagers van andere, volgens ISO genormeerde, lagers.

Per asdiameter kan uit verschillende series met toenemende doorsnede-afmeting worden gekozen, zodat een hoger belastbare constructie ontstaat zonder dat de asdiameter wijzigt. Met dunringlagers kunnen bijzonder lichte constructies worden gerealiseerd die weinig inbouwruimte vergen.

Groefkogellagers, vierpuntlagers, hoekcontactkogellagers

Dunringlagers zijn verkrijgbaar als groefkogellager (C), vierpuntlager (X) en hoekcontactkogellager (E). De verschillendes series met toenemende doorsnede-afmeting zijn in alle drie uitvoeringen leverbaar. De kogels zijn op de series afgestemd.

Groefkogellagers nemen radiale en tweezijdig axiale belastingen op.

Vierpuntlagers nemen radiale en tweezijdig relatief hoge axiale belastingen op; ze functioneren als een tweerijig hoekcontactkogellager.

Hoekcontactkogellagers kunnen door hun bouwvorm voorzien worden van een relatief groot aantal kogels. Ze bezitten een drukhoek van 30º en zijn radiaal hoger belastbaar dan groefkogellagers of vierpuntlagers. Daarnaast nemen ze eenzijdig axiale belastingen op. Bij bijzondere toepassingen kunnen twee hoekcontactkkogellagers ook gepaard worden geleverd. Daardoor ontstaan lageroplossingen met zeer hoge stijfheid en belastbaarheid.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren