Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Pendelrollagers
 
 

Technische productinformatie | 2014-08
Abgedichtete Pendelrollenlager
Sicher vor Verunreinigung geschützt

 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Wentellager en glijlagers

Pendelrollagers

Pendelrollagers zijn tweerijige, zelfinstellende rollagers. De massieve buitenringen hebben concave, kogelvormige loopbanen. De massieve binnenringen met spoorkragen kunnen voorzien zijn van een cilindrische of een conische boring. De tonvormige rollen worden geleid in een kooi.

Dankzij de kogelvormige loopbaan van de buitenring kan deze zich instellen ten opzichte van de symmetrische tonrollen. Daardoor kunnen asdoorbuigingen en uitlijnfouten worden gecompenseerd.

X-life

Veel afmetingen pendelrollagers worden geleverd in X-life uitvoering. Lagers in deze uitvoering bezitten een centrale spoorkraag op de binnenring, zodat de rollen langer kunnen worden. Dit resulteert, mede dankzij optimale kinematica, gladdere loopvlakken en verbeterde materialen, in een hogere belastbaarheid en langere levenduur. Dit maakt het voor bepaalde toepassingen mogelijk om kleinere lagers te gebruiken.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren