Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Spanlagers
 
Publicaties
 

Catalogus | 2018-06
Wälzlager
Technische Grundlagen und Produktdaten zur Gestaltung von Wälzlagerungen

 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Spanlagers / huiseenheden / kettingspanwielen / riemspanrollen

Spanlagers

Spanlagers zijn eenrijige kogellagers, bestaande uit massieve buitenringen, aan één of twee zijden verbrede binnenringen, kunststof kooien en P-, R-, L- of T-afdichtingen. Lagers met een aan twee zijden verbrede binnenring zijn minder gevoelig voor verkipping en lopen daardoor rustiger.

De buitenring bezit een bolvormig of cilindrisch mantelvlak. In combinatie met een geschikt INA lagerhuis, zijn lagers met bolle buitenring in staat om uitlijnfouten te compenseren (zie: ook compenseren van uitlijnfouten).

Bevestiging op de as kan gebeuren door middel van een excenterring, borgschroeven in de binnenring, een spanhuls, een meeneemsleuf of een geschikte passing. Spanlagers zijn bijzonder montagevriendelijk, geschikt voor getrokken assen met een passing h6 tot h9 en zijn, op een paar uitzonderingen na, nasmeerbaar.

Enkele series met een excenterspanring en met borgschroeven zijn ook leverbaar met boring in inches.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren