Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Kettingspanwielen / riemspanrollen
 
Publicaties
 

Catalogus | 2018-06
Wälzlager
Technische Grundlagen und Produktdaten zur Gestaltung von Wälzlagerungen

 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Spanlagers / huiseenheden / kettingspanwielen / riemspanrollen

Kettingspanwielen / riemenspanrollen

Kettingspanwielen

INA kettingspanwielen geleiden en spannen diverse typen kettingen. Ze compenseren rek in de ketting en zorgen voor een rustigere loop bij hoge belastingen en snelheden.

De eenheden bestaan uit een kettingtandwiel en een gorefkogellager. De kettingtandwielen zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal, sinterijzer of kunststof (polyamide). Vooral kunststof kettingwielen zorgen voor een geruisloze loop. Omdat de binnenring van het groefkogellager aan beide zijden verlengd is, zijn geen aanvullende afstandsringen noodzakelijk.

Bij de serie KSR..BO wordt de binnenring op de as bevestigd met behulp van een excenterspanring. De lagerboring van deze serie heeft een plustolerantie. Dit heeft als voordeel dat onbewerkte assen tot een tolerantie h9 kunnen worden gebruikt bij gemiddelde belastingen en snelheden.

Riemspanrollen

Riemspanrollen dienen voor het spannen van riemaandrijvingen. Ze zorgen voor:

  • vergroting van de contacthoek bij riemaandrijvingen, zodat hogere vermogens kunnen worden overgebracht of kleinere afmetingen kunnen worden toegepast
  • compensatie van rek in de riemen
  • kortere hart-op-hart-afstanden
  • minder slijtage van de riemen

De eenheden bestaan uit twee diepgetrokken, geprofileerde plaatstalen schijven, die aan elkaar geklonken zijn, en groefkogellagers. Grotere afmetingen poelies worden tevens gelast. Een inloop-afschuining aan de buitenzijde voorkomt schade aan de riemen. Dankzij de plaatstalen uitvoering zijn massatraagheid en onbalans gering.

Type A is geschikt voor V-riemen, type B voor vlakke riemen, V-riemen en ronde riemen, type D pvoor ronde riemen, stalen kabels en touwkabels.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren