Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Publicaties
 

Catalogus | 2016-03
Plain Bearings
Spherical plain bearings Rod ends Plain bushes Thrust washers, strips

 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Glijlagers - onderhoudsvrij

INA gewrichtslagers, stangkoppen en glijbussen met ELGOGLIDE

INA biedt een omvangrijk catalogusprogramma aan onderhoudsvrije gewrichtslagers volgens DIN ISO 12240. Verschillende soorten glijlagen zorgen ervoor, dat wij u voor bijna elke toepassing een optimaal op de bedrijfsomstandigheden afgestemd lager kunnen aanbieden.

Gewrichtslagers met ELGOGLIDE®:
Onder de naam ELGOGLIDE® voeren wij sterke, onderhoudsvrije glijmaterialen op basis van PTFE-materiaal/weefsel. Zij zijn geschikt voor vlaktedrukken van 1 tot 300 N/mm2 dynamisch en zijn zeer aanbevolen voor toepassingen waarbij minimale wrijving vereist is.

Gewrichtslagers met andere PTFE-glijlagen:

PTFE–composietmateriaal voor radiale gewrichtslagers in kleine inbouwruimtes; al vanaf een boringdiameter van 6 mm, voor vlaktedrukken tot 100 N/mm2.

PTFE–brons folie voor gewrichtslagers in kleine inbouwruimtes van de maatserie K.

 

Radiale gewrichtslagers

Radiale gewrichtslagers bestaan uit een binnen- en buitenring met een onderhoudsvrije glijlaag uit ELGOGLIDE®, PTFE-composietmateriaal of PTFE-brons folie. Deze zijn geschikt voor wisselende dynamische belastingen. Grote gewrichtslagers vanaf een diameter van 320 mm behoren tot de Premium-Class X-lifeserie.

 
 

Hoekcontactgewrichtslagers

Hoekcontactgewrichtslagers bestaan uit een binnen- en buitenring met ELGOGLIDE®. Naast radiale krachten nemen zij ook hogere axiale krachten op.

 
 

Axiale gewrichtslagers

Axiale gewrichtslagers bestaan uit een as- en huisschijf met ELGOGLIDE®. Grote gewrichtslagers vanaf een diameter van 220 mm behoren tot de Premium-Class X-life X-lifeserie.

 
 

Cilindrische glijlagerbussen

Cilindrische glijlagerbussen bestaan uit een stalen mantel, inwendig voorzien van ELGOGLIDE®. Deze laten naast zwenkbewegingen ook axiale bewegingen toe en nemen hogere krachten op dan conventionele glijlagerbussen.

 
 

Onderhoudsvrije stangkoppen

Onderhoudsvrije stangkoppen bestaan uit een lagerhuis met steel en een onderhoudsvrij gewrichtslager. Deze kunnen radiale krachten in trekkende en drukkende richting opnemen en zijn geschikt voor langzame bewegingen bij kleine tot middelgrote zwenkhoeken, voor eenzijdige belastingen en tot op zekere hoogte voor wisselende belastingen (in geval van GE..-UK-2RS ook voor wisselende belastingen).

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren