Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
 

Brochure | 2017-01
FAG Rillenkugellager Generation C

 
CONTACT
 
FURTHER INFORMATION

Uitgebreide informatie over de nieuwe FAG groefkogellagers van de Generatie C vindt u op www.FAG-GenerationC.de

 
Groefkogellagers

Generatie C

Generatie C - de nieuwe standaard voor groefkogellagers

50% geluidsreductie en 35% minder wrijving - met de Generatie C introduceert FAG de nieuwe standaard voor groefkogellagers. De geoptimaliseerde contactpunten van de wentellichamen aan de ringen, de uitstekende kwaliteit van de kogels en de verbeterde loopvlakken zijn de hoofdredenen voor de significante prestatieverbetering van dit lagertype. Tot de vernieuwingen behoort bijvoorbeeld de innovatieve HRS-afdichting of de nieuwe kooi van geklonken staal. Deze veranderingen in het ontwerp maken stillere toepassingen mogelijk en zorgen voor een gestegen rendement en hogere toerentallen. De gebruiksduur neemt toe bij gelijktijdig duidelijk gereduceerd energieverbruik.

 

y: Geluidsniveau op basis van de trillingssnelheid
1: Voorgaand ontwerp
2: Generatie C

 
 

50% geluidsreductie

Het geluidsniveau daalt met FAG groefkogellagers van de Generatie C

De belangrijkste eis aan moderne groefkogellagers is: Optimaal trillingsgedrag en het laag geluidsniveau, zonder beperkingen van het toerental, draagvermogen en gebruiksduur. We hebben de geluidsoorzaken met de modernste analysemethoden grondig onderzocht. Deze verworven kennis heeft geresulteerd in een sterk verbeterde binnenconstructie en daarmee de introductie van het FAG groefkogellager van de Generatie C.

 
 

x: Toerental
y: Wrijvingsmoment
1: Voorgaand ontwerp
2: Generatie C

 
 

35% minder wrijving

Energieverbruik verlagen met FAG groefkogellagers van de Generatie C

Groefkogellagers onderscheiden zich door een bijzonder gering wrijvingsmoment en zijn ook uitstekend geschikt voor hoge toerentallen. Om de wrijving nog verder te verlagen, hebben we door verbeterde productiemethoden de loopvlakken "gladder“ gemaakt en de contactpunten geoptimaliseerd . Het resultaat: Wrijvingsloze FAG groefkogellagers van de Generatie C.

 

Robuust, betrouwbaar en met een lange gebruiksduur

Gebruiksduur verlengen met FAG groefkogellagers van de Generatie C

De afdichting voorkomt dat vuil en vocht het lager binnendringen en houdt het vet in het lager. Afgedichte FAG groefkogellagers van de Generatie C bieden een evenwichtige verhouding tussen wrijving en afdichtende werking. Ze worden met een kwaliteitsvet voor de levensduur gesmeerd en zijn afhankelijk van de afdichtingswijze ook geschikt voor middelhoge en hoge toerentallen. De innovatie is de HRS-lipafdichting uit nitrilrubber (NBR). Bij deze afdichtingen zijn het wrijvingsmoment en de warmteontwikkeling zelfs bij hogere toerentallen wezenlijk lager dan bij de voorgaande RSR-afdichting. En dat bij een gelijktijdig hogere afdichtende werking.

 

Het programma

FAG groefkogellagers van de Generatie C zijn beschikbaar met buitendiameters van 26 tot 90 mm. Standaard met geklonken stalen kooi, indien gewenst met polyamide kooi. Alle verdere technische details van FAG groefkogellagers van de Generatie C vindt u in de technische productinformatie TPI 165. Actuele informatie over de beschikbaarheid van de afzonderlijke typen staat vermeld op onze website van de Generatie C.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren