Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Cilinderrollagers
 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Cilinderlagers

Cilinderrollagers met kooi

Eenrijige cilinderrollagers met kooi zijn eenheden die bestaan uit een massieve buiten- en binnenring en daartussen cilinderrollen in een kooi. De buitenringen kunnen voorzien zijn van spoorkragen of zijn glad uitgevoerd. De binnenringen zijn voorzien van een of twee spoorkragen of zijn glad uitgevoerd. Afhankelijk van de aanwezigheid van spoorkragen zijn cilinderlagers als loslager, steunlager of vastlager te gebruiken. De kooi tussen de cilinderrollen verhindert dat de rollen met elkaar in contact komen.

Cilinderrollagers zijn erg stijf, radiaal hoog belastbaar en dankzij de kooi geschikt voor hogere toerentallen dan volrollige lagers. Lagers met toevoeging E bezitten een versterkte rollenset, ontworpen voor maximaal draagvermogen.

Binnen- en buitenringen kunnen afzonderlijk gemonteerd worden zodat montage en demontage eenvoudig is. Beide ringen kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van een vaste passing zonder dat dit de montage erg bemoeilijkt.

X-life

Veel cilinderlagertypen worden geleverd in X-life uitvoering. Lagers in deze uitvoering bezitten gladdere loopvlakken en een verbeterde geometrie. Dit resulteert in een hogere belastbaarheid en langere gebruiksduur ten opzichte van lagers die niet in X-life kwaliteit uitgevoerd zijn. Dit maakt het voor bepaalde toepassingen mogelijk om kleinere lagers te gebruiken.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren