Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Cilinderlagers
 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Cilinderlagers

Volrollige cilinderrollagers met borgringgroeven

Cilinderrollagers met borgringgroeven zijn volrollige, tweerijige lagers. De massieve buiten- en binnenring zijn voorzien van spoorkragen, waartussen de cilinderrollen worden geleid. De lagers zijn aan beide zijden voorzien van afdichtingsringen.

In de buitenring zijn groeven aangebracht, geschikt voor montage van borgringen. De 1 mm bredere binnenring is axiaal gedeeld. De delen worden door een ingerolde stalen band bij elkaar gehouden.

Vastlagers

Volrollige cilinderrollagers met borgringgroeven zijn vastlagers. Deze zeer stijve lagers nemen naast hoge radiale krachten ook axiale krachten in beide richtingen op

Door het maximale aantal rollen in deze lagers bezitten ze maximale dynamische en statische draaggetallen. Door de kinematische verhoudingen kunnen echter met volrollige lagers niet de toerentallen behaald worden die voor cilinderrollagers met kooi mogelijk zijn.

Lagers voor kabelschijven

De borgringgroeven in de buitenring maken eenvoudige axiale bevestiging van de lagers mogelijk. Daardoor zijn ze zeer goed geschikt voor de lagering van kabelschijven.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren