Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Kruisrollagers
 
Publicaties
 

Publicatie | 2004-09
Kreuzrollenlager für Genauigkeitsanwendungen

 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Wentellager en glijlagers

Kruisrollagers

Kruisrollagers zijn lagers voor precisietoepassingen, waarvan de afmetingen overeenkomen met de ISO-maatserie 18 volgens DIN 616. Ze bestaan uit buitenringen, binnenringen, wentellichamen en kunststof afstandsstukken. De buitenringen bezitten een axiaal breukvlak; de beide helften worden door drie ringen samengehouden.

Door de X-opstelling van de cilinderrollen nemen deze lagers zowel axiale krachten uit beide richtingen, alsmede radiale krachten op. Ook kunnen momentbelastingen en combinaties van lasten in één lagerpunt worden opgevangen. Hierdoor kunnen constructies met twee lagers tot één lager worden teruggebracht. Kruisrollagers zijn zeer stijf en bezitten een hoge loopnauwkeurigheid. Ze kunnen met speling, spelingsvrij of voorgespannen worden geleverd. De buitenringen dienen axiaal in de aansluitconstructie opgesloten te worden.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren