Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Lagerhuizen
 
Publicaties
 

Catalogus | 2015-11
Bearing Housings
Split plummer block housings - Unsplit plummer block housings - Take-up housings - Flanged housings - Housings for specific industrial and railway applications

 
 

Technische productinformatie | 2010-03
Split plummer block housings SNV
For shaft diameters 20 mm to 160 mm and ¾ inches to 5½ inches

 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Wentellager en glijlagers

Lagerhuizen

FAG lagerhuizen kunnen, gecombineerd met bijpassende lagers, eenheden vormen die hun nut talloze malen hebben bewezen in machines en installaties.

FAG lagerhuizen worden meestal vervaardigd uit grijs gietijzer. Op aanvraag kunnen lagerhuizen uit gietstaal of nodulair gietijzer worden vervaardigd. Aangezien de lagers meestal bij montage met vet gesmeerd worden en de eerste smering lange tijd meegaat, hebben de meeste lagerhuizen geen smeeraansluiting. De lagerhuizen zijn wel voorzien van markeringen op de positie waar desgewenst een smeeraansluiting gemaakt kan worden. Als nagesmeerd wordt, moet er op gelet worden dat overtollig vet kan ontsnappen.

De lagerpunten in het lagerhuis zijn in het algemeen zo bewerkt, dat de lagers kunnen verschuiven en dus als loslagers werken. Vastlageringen kunnen verkregen worden door het toevoegen van opsluitringen, indien deze in de tabellen vermeld zijn. Opsluitringen moeten apart besteld worden. Lagerhuizen zonder opsluitringen worden geleverd als loslageruitvoering (L) of als vastlageruitvoering (F).

Alle niet-verspanend bewerkte buitenoppervlakken van FAG lagerhuizen en huisdelen zijn voorzien van een universele verflaag (RAL 7031, blauwgrijs). De verflaag is overlakbaar met alle kunsthars-, polyurethaan-, acryl-, epoxyhars-, chloorrubber-, en zuurhardende hamerslaglakken. De corrosiebeschermingslaag op de spanend bewerkte binnen- en buitenvlakken kan eenvoudig verwijderd worden.

Afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, staan voor de afdichting van de lagerhuizen contactafdichtingen, contactloze afdichtingen en combinaties hierop ter beschikking (zie schematische tekeningen).

 
 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren