Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

Productcatalogus met selectie- en adviessysteem medias

Axiaal-cilinderrollagersAxiaal-lagerschijven
 
Publicaties
 

Catalogus | 2019-01
Wälzlager
Technische Grundlagen und Produktdaten zur Gestaltung von Wälzlagerungen

 
CONTACT

U wilt graag een offerte ontvangen?

E-mailformulier voor een productaanvraag

 
Wentellager en glijlagers

Axiaal-cilinderrollagers / cilindertaatskransen / axiaal-lagerschijven

Axiaal-cilinderrollagers

Axiaal-cilinderrollagers zijn een combinatie van cilindertaatskransen, huisschijven en asschijven.
De lagers hebben een bijzonder geringe axiale inbouwhoogte, zijn hoog belastbaar, zeer stijf en kunnen axiale krachten in één richting opnemen.

Cilindertaatskransen

Cilindertaatskransen bestaan uit axiale kooien met één of twee rijen cilinderrollen. De kransen hebben een bijzonder geringe axiale inbouwhoogte, zijn hoog belastbaar en zeer stijf. Ze nemen axiale krachten in één richting op en zijn in radiale richting vrij. De kransen worden met huis- en asschijven gecombineerd of kunnen direct in de aansluitconstructie worden geïntegreerd. Indien ze zonder axiaal-lagerschijven gebruikt worden, moeten de aansluitende constructiedelen als wentellagerloopbaan worden uitgevoerd (gehard en geslepen).

Huisschijven

Huisschijven worden verspanend geproduceerd. Het mantelvlak is geslepen, het loopvlak is extra fijn bewerkt. Ze dienen aan de buitenzijde gecentreerd te worden opgesloten. Axiaal-kransen worden gecombineerd met deze schijven wanneer het aansluitende constructiedeel niet als loopbaan gebruikt kan worden.

Asschijven

Asschijven worden verspanend geproduceerd. De boring is geslepen, het loopvlak is extra fijn bewerkt. Ze dienen aan de binnenzijde gecentreerd te worden opgesloten. Axiaal-kransen worden gecombineerd met deze schijven wanneer het aansluitende constructiedeel niet als loopbaan gebruikt kan worden.

Loopschijven

Loopschijven worden gebruikt als huis- en asschijven. De boring en het mantelvlak zijn gedraaid, de loopvlakken zijn geslepen.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren