Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
OVERIGE INFORMATIE

FAG Mounting Manager

Montagehandleiding voor wentellagers met conische boring

FAG Mounting Manager

 
Producten & Diensten

FAG Mounting Manager

 
 
 

Het FAG-berekeningsprogramma Mounting Manager is een gebruikersvriendelijk hulpmiddel bij de keuze van de juiste lagermontage en biedt de volgende mogelijkheden:

  • het toont diverse mechanische en hydraulische montageprocedures;
  • het berekent de voor de montage benodigde gegevens voor de vermindering van de radiaalspeling, de verschuifweg en de startdruk;
  • het biedt nuttige montagetips;
  • het stelt een lijst op met noodzakelijke toebehoren en gereedschappen.

Berekeningsmogelijkheden voor de montageprocedure:

Lagers met een conische boring worden of direct op de conische as/astap gemonteerd, of met een span- of drukbus op de cilindrische as. De lagerspeling wordt of conventioneel met behulp van voelermaten, of door middel van de axiale verschuifweg ingesteld.

a) Montage van lagers met conische boring door middel van meting van de axiale verschuifweg

Het lager wordt met een hydraulische moer op het conische pasvlak in beginpositie gebracht. Hierbij wordt in de hydraulische moer met behulp van een digitale manometer rekening gehouden met de voor elk afzonderlijke lager vastgelegde vereiste startdruk. Naar keuze kan de in de tabel aangegeven verschuifweg met een dieptemaat, schuifmaat of meetklok gemeten worden. De uiteindelijke meting van de radiaalspeling gebeurt echter altijd met een voelermaat.

Deze montageprocedure:

  • verkort en vereenvoudigt de montage aanzienlijk;
  • biedt absolute veiligheid en nauwkeurigheid;
  • maakt correcte montage van afgedichte lagers mogelijk.

b) Montage van lagers met conische boring door het meten van de vermindering van de radiaalspeling

Bij het verschuiven van het lager op het conische pasvlak wordt de binnenring wijder, waardoor de aanwezige radiaalspeling van het lager vermindert. Deze vermindering van de radiaalspeling is maatgevend voor de houdkracht van het lager. Deze meting gebeurt met behulp van voelermaten.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren