Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Publicaties
 

Publicatie | 2003-06
HYDREL-Flachkäfigführungen: Rollenumlaufführungen

 
Lineairlagers

Rollenomloopschoenen

 

Rollenomloopschoenen zijn in combinatie met geleidingsrails geschikt voor vast-vastlager- en vast-loslageropstellingen. Ze vormen een lageringssysteem voor lineaire bewegingen met onbegrensde slaglengte. In gesloten opstelling nemen ze krachten uit alle richtingen en momenten om alle assen op. Hun draagvermogen is bijzonder hoog, de benodigde inbouwruimte daarentegen heel gering. De geleidingen kunnen door middel van afstelwiggen voorgespannen worden en zijn uiterst stijf.

Door de vele mogelijke varianten in opstelling zijn rollenomloopgeleidingen geschikt voor talrijke toepassingen in de algemene machinebouw, in het bijzonder voor lineairgeleidingen in gereedschapsmachines waarbij een hoge geleidings- en positioneringsnauwkeurigheid bij lange slaglengtes vereist is.

Het programma wordt aangevuld met afstelwiggen voor nauwkeurige instelling van de voorspanning, apparatuur voor het meten van de vervorming van de aansluitconstructie wanneer voorspankrachten opgenomen moeten worden en adapters voor eenvoudige montage van de rollenomloopschoenen in een 45°-opstelling.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren