Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Publicaties
 

Brochure | 2005-08
BEARINX®-online Spindelberechnung

 
Berekening

BEARINX-online spindelberekening

Krachtige berekeningssoftware van Schaeffler - nu ook online verkrijgbaar.

 

Deze dienst is alleen voor directe klanten of verkooppartners van Schaeffler!
De gebruikelijke berekeningsprogramma's gebruiken doorgaans sterk vereenvoudigde berekeningsprocedures. De scheefstand van lagers door asdoorbuiging en het verschillende veringgedrag bij diverse soorten lagerconstructies worden daarbij vaak genegeerd. Ook de interne lastverdeling van lagers - een belangrijke factor voor de vermoeiingslevensduur – wordt meestal bij benadering berekend.

 

Met BEARINX-online is het nu mogelijk de reële belasting van wentellagers te bepalen, rekeninghoudend met asdoorbuiging en veringgedrag. Uiteraard wordt daarbij ook de interne lastverdeling in het lager exact berekend – evenals de contactdruk, rekening gehouden met het reële wentellichaamprofiel.

 
Gebruiksvriendelijke gegevensinvoer voor een asopstelling
 
Wentellagers uit de INA/FAG-databank
 
Grafische weergave van asreacties
 
 

Gebruiksvriendelijke gebruikersinterface

De algoritmen van de BEARINX-online spindelberekening zijn identiek aan die van BEARINX, dat bij Schaeffler gebruikt wordt. De BEARINX-online spindelberekening biedt u de mogelijkheid in uw kantoor eenassige systemen met meerdere lagers te berekenen.

Een in Java geïmplementeerde gebruikersinterface ondersteunt u bij de invoer van de gegevens. De grafische weergave van uw constructie geeft u een duidelijk overzicht en vereenvoudigt de controle van de gegevens.

Gegevens en geometrie van de wentellagers uit het catalogusprogramma van Schaeffler haalt u eenvoudigweg uit een geïntegreerde databank. Krachtige servers bij Schaeffler nemen de feitelijke berekening voor hun rekening.

Adviserende ingenieurs staan u bij

Invoerbestanden die u met BEARINX-online spindelberekening gecreëerd heeft, zijn compatibel met BEARINX. Hierdoor kunt u eenvoudig met onze adviserende ingenieurs communiceren en wordt dubbel werk vermeden.

Een overzichtelijk resultatendocument in HTML-formaat en de grafische weergave van de asreacties en interne lastverdeling van het lager vereenvoudigen de analyse van uw constructievarianten. Dankzij de online handleiding en een uitgebreid hulpsysteem kunt u makkelijk en ten volle gebruikmaken van de complete BEARINX-online spindelberekening.

Bijlage 4 bij DIN ISO 281 (april 2003) definieert een uniforme berekening van de vermoeiingslevensduur, door gebruik te maken van computerondersteunde berekeningsprocedures op basis van de huidige technische stand. Deze berekeningsprocedure staat u uiteraard in de nieuwe onlineversie ter beschikking.

 
Niet alles gebeurt online: Persoonlijk contact is juist bij de berekening van spindellagers zeer belangrijk.

Intensieve samenwerking

Met de ontwikkeling van de BEARINX-online spindelberekening is het niet onze bedoeling de adviserende en berekeningsdiensten van Schaeffler te verschuiven. Integendeel, wij willen juist daardoor nog nauwer met u willen samenwerken. Het doel is, om samen al in een vroege ontwikkelingsfase een geschikte voorselectie van wentellagers te maken, om de ontwikkelingstijden in uw bedrijf te reduceren.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren