Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Publicaties
 

Brochure | 2010-06
BEARINX®-online Linearberechnung

 
Berekening

BEARINX-online lineairberekening

Krachtige berekeningssoftware van Schaeffler - nu ook online verkrijgbaar.
Deze dienst is alleen beschikbaar voor directe klanten of verkooppartners van Schaeffler!

 

Gebruikelijke berekeningsprogramma's maken doorgaans gebruik van sterk vereenvoudigde berekeningsprocedures. Verplaatsingen, verkippingen en rekening houden met bijvoorbeeld stijve respectievelijk elastische rails en wagens worden daarbij vaak genegeerd. Ook de interne lastverdeling van lagers - een belangrijke factor voor de vermoeiingslevensduur - wordt in het algemeen bij benadering berekend.

 

Met BEARINX-online lineairberekening is het nu mogelijk de reële belasting van lineairlagers met rails en loopwagens te bepalen, rekeninghoudend met verschillende belastingen en veringgedrag. Uiteraard wordt daarbij ook de interne lastverdeling in het lager exact berekend - evenals de contactdruk, rekening gehouden met het reële wentellichaamprofiel en uiteenlopende voorspanningsklassen.

 
Gebruikersvriendelijke gegevensinvoer voor een asopstelling
 
Wentellagers uit de Schaeffler-databank
 
Grafische weergave van asreacties
 
 

Gebruikersvriendelijke interface

De algoritmen van de BEARINX-online lineairberekening zijn identiek aan die van BEARINX, die bij de Schaeffler Groep gebruikt wordt. De BEARINX-online lineairberekening biedt u de mogelijkheid achter uw bureau meerassige lineairsystemen te berekenen.

Een in Java geïmplementeerde gebruikersinterface ondersteunt u bij de invoer van de gegevens. De grafische weergave van uw constructie geeft u een duidelijk overzicht en vereenvoudigt de controle van de gegevens.

Gegevens en geometrie van de lineairlagers uit het catalogusprogramma van de Schaeffler Groep haalt u eenvoudigweg uit een geïntegreerde databank. De feitelijke berekening wordt door de krachtige servers bij Schaeffler uitgevoerd.

Adviserende ingenieurs staan u bij

Invoerbestanden die u met de BEARINX-online lineairberekening gecreëerd heeft, zijn compatibel met BEARINX. Hierdoor kunt u eenvoudig met onze adviserende ingenieurs communiceren en wordt dubbel werk vermeden.

Een overzichtelijk resultatendocument in HTML-formaat en de grafische weergave van de contactspanning en interne lastverdeling van de lagers vereenvoudigen de analyse van uw constructievarianten. Dankzij de online handleiding en een uitgebreid hulpsysteem kunt u makkelijk en volledig gebruikmaken van de complete BEARINX-online lineairberekening.

 
Niet alles gebeurt online: Persoonlijk contact is juist bij de berekening van lineairsystemen zeer belangrijk!

Intensieve samenwerking

Met de ontwikkeling van de BEARINX-online lineairberekening is het niet onze bedoeling de adviserende en berekeningsdiensten van Schaeffler op onze klanten af te schuiven. Integendeel, wij willen juist daardoor nog nauwer met u samenwerken. Het doel is, om samen al in een vroege ontwikkelingsfase een geschikte voorselectie van lineairlagers te maken, om de ontwikkelingstijden in uw bedrijf te reduceren.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren