Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Publicaties
 

Brochure | 2012-12
BEARINX®-online Wellenberechnung

 
Berekening

BEARINX online asberekening

Krachtige berekeningssoftware van Schaeffler - nu ook online beschikbaar. Deze dienst is beschikbaar voor directe klanten of verkooppartners van Schaeffler! Hoge scholen en universiteiten kunnen, onder bepaalde voorwaarden, eveneens gebruik maken van dit aanbod.

 

De online berekeningsprogramma's die tot op heden op het internet beschikbaar waren, gebruikten doorgaans sterk vereenvoudigde berekeningsprocedures. De scheefstand van lagers door asdoorbuiging en het verschillende veringgedrag bij diverse soorten lagerconstructies werden daarbij vaak genegeerd. Ook de interne lastverdeling van lagers – een belangrijke factor voor de vermoeiingslevensduur – werd meestal bij benadering berekend.

 

Met BEARINX-online is het nu mogelijk de reële belasting van wentellagers te bepalen, rekeninghoudend met asdoorbuiging en veringgedrag. Uiteraard wordt daarbij ook de interne lastverdeling in het lager exact berekend – evenals de contactdruk, rekening gehouden met het reële wentellichaamprofiel.

 
Gebruikersvriendelijke interface
 
Wentellagers uit de Schaeffler-databank
 
Grafische weergave van asreacties
 
 

Gebruikersvriendelijke interface

De daarbij gebruikte berekeningsprocedures zijn identiek aan de algoritmen die in BEARINX gebruikt worden - beide programma's gebruiken dezelfde brontekst. BEARINX-online biedt u de mogelijkheid in uw kantoor eenassige systemen met meerdere lagers te berekenen.

Een in Java geïmplementeerde gebruikersinterface ondersteunt u bij de eenvoudige invoer van de gegevens. De grafische weergave van uw constructie geeft u een duidelijk overzicht en vereenvoudigt de controle van de gegevens.

Gegevens en geometrie van de wentellagers uit het catalogusprogramma van Schaeffler haalt u eenvoudigweg uit een geïntegreerde databank. Krachtige servers bij Schaeffler nemen de feitelijke berekening voor hun rekening.

Adviserende ingenieurs staan u bij

Invoerbestanden die u in BEARINX-online heeft opgemaakt, zijn compatibel met BEARINX. Hierdoor kunt u eenvoudig met onze adviserende ingenieurs communiceren en wordt dubbel werk vermeden.

Een overzichtelijk resultatendocument in HTML-formaat en de grafische weergave van de asreacties en interne lastverdeling van het lager vereenvoudigen de analyse van uw constructievarianten.

Een uitvoerig hulpsysteem en een online handleiding maken het u makkelijk BEARINX-online volledig te benutten.

Bijlage 4 bij DIN ISO 281 (april 2003) definieert voor het eerst een uniforme berekening van de vermoeiingslevensduur door gebruik te maken van computerondersteunde berekeningsprocedures op basis van de huidige technische stand. Deze berekeningsprocedure staat u uiteraard ter beschikking in BEARINX-online.

 
Niet alles gebeurt online: Ook het persoonlijke contact met u is nog steeds belangrijk voor ons!

IIntensieve samenwerking

Met de ontwikkeling van BEARINX-online is het niet onze bedoeling de adviserende en berekeningsdiensten van Schaeffler te verschuiven. Integendeel, wij willen de samenwerking met u intensiveren, zodat u vroegtijdig in het ontwikkelingsproces een geschikte voorselectie van het wentellager kunt maken, om zo uw ontwikkelingstijden te reduceren.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren