Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Berekening

BEARINX-online Easy Friction

De gratis berekeningsmodule voor de gedetailleerde wrijvingsberekening van wentellagers.
Goede service kent binnen de Schaeffler Groep een lange traditie – evenals de ontwikkeling en productie van precisieonderdelen in de beste kwaliteit. Voor veilig gebruik van onze producten bieden wij u de nodige ondersteuning - reeds in de ontwikkelingsfase.

Makkelijker dan dit wordt het niet!
Met de nieuwe BEARINX-online module „Easy Friction“ kunnen alle wrijvingskrachten op specifieke punten van de contactvlakken in het lager berekend worden. Daarbij wordt rekening gehouden met rol- en glijwrijving onder alle omstandigheden die in een lager kunnen optreden. Bovendien wordt bij deze methode ook gerekend met verliezen in de belastingvrije zone, spatverlies door het smeermiddel en wrijving van de afdichtingen.

 

Gebruikersvriendelijke interface
Het transparante voorgeprogrammeerde menu maakt een snelle en eenvoudige invoer van gegevens mogelijk voor de opbouw van een model, de lagerkeuze en bedrijfsomstandigheden. Daarbij kan het elastische assysteem gemodelleerd worden met vast-/loslagering of met een voorgespannen lageropstelling. De geometrische gegevens van INA- en FAG-lagers worden geladen uit een geïntegreerde databank. Als bedrijfsgegevens geeft u de belastingen op het assysteem, het astoerental, de spelingklasse van het lager of de axiale voorspanning op het lager in. Met het opgeven van het smeermiddel rondt u de invoer af. Het resultaat van uw berekening kunt u in PDF-formaat inzien en archiveren.

 

Registratie
Het berekeningsprogrammaBEARINX-online "Easy Friction" is alleen online beschikbaar en kan zonder beperkingen gratis gebruikt worden. Na registratie kunt u direct met de berekening beginnen.

U kunt zich hier registreren:
http://bearinx-online-easy-friction.schaeffler.com

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren