Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
BIJKOMENDE INFORMATIE

In onze Bibliotheek vindt u heel wat informatie over al onze innovatieve producten. Creatieve medewerkers geven de toekomst van INA en FAG vorm. Aantrekkelijke aanbiedingen vindt u in onze vacatures.

 
Onderneming

Onderzoek en ontwikkeling

 
 
 
 
 

Innovatie en originaliteit
Als toekomstgerichte onderneming investeren wij in onderzoek en ontwikkeling.

Dit doen we bewust, want aan de oorsprong van de succesvolle geschiedenis van INA en FAG staan immers ook twee geniale ideeën. Met de uitvinding van de kogelmolen in 1883 werd Friedrich Fischer de pionier en oprichter van de lagerindustrie. Dr. Georg Schaeffler ontwikkelde in 1949 de naaldkrans, waardoor het naaldlager zijn industriële doorbraak kende.

Tot op heden onderscheiden de ingenieurs van INA en FAG zich door een creatieve engineering met vaak onconventionele uitgangspunten. Bestaande oplossingen ter discussie stellen, nieuwe paden bewandelen en zich aan andere visies wagen: Dat zijn de voorwaarden om nieuwe buitengewone ideeën te verwezenlijken.

In moderne onderzoeks- en ontwikkelingscentra overal ter wereld werken medewerkers aan nieuwe producten en technologieën voor de toekomst. In nauw overleg met de klanten uit de automobielindustrie, de machinebouw en de lucht- en ruimtevaart worden continu nieuwe, technisch en wetenschappelijk overtuigende, oplossingen gerealiseerd.

De ontwikkeling van nieuwe materialen en de bewerking van tribologische taakstellingen zijn kernthema's in het ontstaansproces van nieuwe producten. Bij de ontwikkeling van steeds complexere producten, rekening houdend met de mechatronica en systeemoplossingen, kiezen we voor moderne middelen, zoals simulation en rapid prototyping. Op de testbanken kunnen naast individuele lagersystemen, ook volledige voertuigen alle nodige tests ondergaan. Zo verhogen we de bedrijfszekerheid van onze producten en komen we ook belangrijke informatie te weten over de ontwikkeling en verbetering van het product.

Op deze manier bieden wij onze klanten producten met een toegevoegde waarde. Zo kan bijvoorbeeld met zelf ontwikkelde beschermlagen de gebruiksduur van lagers met een aanzienlijk worden verlengd. In de module is de lagering, en tegelijkertijd ook de meet- en aandrijftechniek geïntegreerd. Dankzij zelf ontwikkelde berekeningsprogramma's kunnen de ingenieurs, waar ook ter wereld, direct bij de klant een complete aandrijving realiseren met de bijbehorende lageringen.

Voorwaarde voor die innovatiekracht is dat men regelmatig zijn persoonlijke kennis en ervaringen deelt met anderen. Om talent te stimuleren wordt jaarlijks de FAG Innovation Award ter waarde van 20.000 euro uitgereikt. De Schaeffler Groep hecht veel waarde aan creativiteit bij de werknemers: Het ideeënmanagement behoort, zoals algemeen erkend, tot de krachtigsten van Duitsland.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren