Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Geschiedenis

Vanaf 2001

 
 

2001

Start van E-Business. INA is medeoprichter van de elektronische marktplaatsen SupplyOn, Endorsia en PTplace.

 

2002

Overname van FAG Kugelfischer Georg Schäfer AG, Schweinfurt (D). INA en FAG worden gezamenlijk de op één na grootste wentellagerproducent ter wereld.

 

2002

Het nieuwe expertisecentrum voor onderzoek en ontwikkeling verdubbeld haar ontwikkelingscapaciteit in Herzogenaurach (D).

 

2003

LuK, INA en FAG vormen de "Schaeffler Groep".

 

2003

INA en FAG besluiten tot een gezamenlijk optreden in de Industrie. De eerste gezamenlijke beursdeelname van de Schaeffler Groep aan de wereldwijd grootste industriële vakbeurs, de Hannover Messe Industrie (D).

 

2003

Start van X-life: Gezamenlijk kwaliteitsmerk voor eersteklas INA- en FAG producten en diensten.

 

2003

De Schaeffler Groep opent een Automotive onderzoekscentrum in Troy (Verenigde Staten).

 

2004

Maria-Elisabeth Schaeffler wordt onderscheiden als "Familieonderneemster van het jaar" voor haar uitstekende werkzaamheden als eigenaresse van Duitsland's grootste industriële onderneming in familiebezit.

 

2004

Start van massaproductie van 's werelds kleinste naaldhuls (met een asdiameter van 2 mm) voor een precisie-aandrijving in de productronica.

Ongeveer 58.000 medewerk(st)ers zijn werkzaam bij de Schaeffler Groep.

 

2005

Airbus A380 uitgerust met FAG Lagers.
FAG is leverancier van alle turbinelagers en talrijke componenten voor de Rolls-Royce-Turbine „Trent 900“ het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

 

2005

Het merk FAG viert haar 100 jarig jubileum.

 

2005

De nieuwe fabriek in Brasov (Roemenië) produceert lineairproducten en componenten voor industriële en automotive toepassingen.

 

2006

De Duitse ondernemingen FAG Kugelfischer AG & Co. oHG en INA-Schaeffler KG worden geïntegreerd in de Schaeffler Groep.
FAG SE Belgium wordt geïntegreerd in de firma INA-Belgium SPRL.
INA-Belgium wordt Schaeffler Belgium SPRL.

 

2006

De eerste gemeenschappelijke hoofdcatalogus van de merken INA en FAG verschijnt. Het 1.500 pagina’s tellende boekwerk bevat circa 40.000 standaardproducten.

 

2006

Meer dan 100 Europese klanten bezoeken de Innovation Days 2006 van de Schaeffler Groep Industrie in Schweinfurt (D).

 

2007

Hannover Messe Industrie. Onder andere bondskanselier Merkel en Minister van Economische Zaken Glos bezoeken de (930 m² grote) Schaeffler stand.

 

2007

Met lagers (cilinderrollagers, vierpunts- en kegelrollagers in electromotoren en transmissies) vestigt de hoge snelheidstrein V 150 met 574, 8 kilometer per uur een nieuw wereldrecord.

 

2007

Bondspresident Horst Köhler verleend het “Verdienstkreuz 1. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland” aan Maria-Elisabeth Schaeffler

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren