Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
 

Catalogus | 2018-06
Montage und Instandhaltung von Wälzlagern
Produkte Dienstleistungen Schulungen

 
OVERIGE INFORMATIE
 
CONTACT
Service

Condition Monitoring

Online Condition Monitoring - hoger rendement door permanente controle

De permanente controle van onder moeilijke omstandigheden werkende lagers in windturbines is een basisvoorwaarde om een hoger rendement te kunnen behalen.

Voor Schaeffler wordt deze taak verricht door experts van de onafhankelijke onderneming FAG Industrial Services GmbH (F'IS).

Met FAG WiPro, het speciaal voor windturbines ontwikkelde Online Condition Monitoring System, kunnen de onderhoudskosten dalen en de beschikbaarheid van de installaties verhoogd worden.

Het FAG WiPro-systeem is erkend door bijvoorbeeld de Duitse Allianz Versicherungs-AG. Het systeem en het controlestation bij F’IS zijn bovendien gecertificeerd door de Germanischer Lloyd’s.

 

Offline enkelvoudige meting - het goedkope alternatief

Als meest eenvoudige vorm van condition monitoring biedt F’IS de mogelijkheid om met mobiele diagnose-apparatuur enkelvoudige metingen te verrrichten.

Deze methode, bijvoorbeeld in de vorm van een halfjaarlijkse meting van kritische componenten met aansluitende analyse en diagnose, is ondanks enige beperkingen een goedkoop alternatief voor kleinere installaties.

Daarnaast biedt F’IS de volgende technieken aan:

  • Endoscopie
  • Thermografie
  • Koppelmetingen (ook permanente koppelmeting)

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren