Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Toepassingen

Rotoras

 
 
 

De lagering van de rotoras is eveneens van essentiële betekenis voor de windenergie-installatie. Hier werken onmiddellijk alle krachten en koppels die de wind genereert. De rollagers zijn onderworpen aan sterk dynamische belastingen en bedrijfsomstandigheden. De ingenieurs van de Schaeffler Groep ontwikkelen samen met de klanten de telkens meest efficiënte lagering.

Aslagering

De klassieke, vele malen beproefde oplossingen bestaan uit een vast/loslagering met tweerijige ton-, cilinder- en kegellagers.

Naaflagering

In de variant "opgestelde" lagering worden twee kegellagers gemonteerd. De alternatieve vast/loslagering bestaat uit een gepaarde kegellager en een cilinderlager.

Eénlagerconcepten

Deze constructies bundelen de kracht- en koppelopname in één meerrijig rollager. De uitvoering van het lager als tweerijig kegellager baseert zich op de gebruiksvoorwaarden. Datzelfde geldt voor de afmetingen; grote lagers hebben afmetingen tot 400 mm breed en een buitendiameter van meer dan 3.000 mm.

Rotorlagerbehuizing

Volgens de modernste methodes berekende lagerbehuizingen garanderen de best mogelijke opname van de krachten en koppels. Bijna altijd worden klantenspecifieke ontwikkelingen gerealiseerd en de behuizingen optimaal op het ingebouwde lager afgestemd.

 
 
 
Close
 
 
 
 
 
 
 
 
Close
 
 
 
 
 
 
 
 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren