Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Toepassingen

Generator

Een functionerende generator in de gondel van een windenergie-installatie is onderworpen aan duidelijk hogere trillingsbelastingen dan zijn tegenhanger op de grond. Deze extra blijvende belasting werkt bijzonder negatief in op de kooien en belast ook het gebruikte smeermiddel.

Bij het ontwerp van de lagers voor een generator spelen niet alleen het toerental, de grootte en het model een belangrijke rol. Vooral ook de smering en de bescherming tegen een mogelijke stroomdoorvoer moeten de nodige aandacht krijgen. Voor de lagering van een generator worden meestal twee groefkogellagers of een groefkogellager en een cilinderlager gebruikt.

Stroomisolering van generatorlagers
Een stroomdoorvoer in een generator van een windenergie-installatie kan ernstige schade veroorzaken aan de loopbanen van de lagerringen in de vorm van smeltgaten en ribbelvorming. Dat kan enorme reparatiekosten geven. Het is dan ook zinvol om al bij de planning de nodige preventiemaatregelen te treffen om dergelijke schade en uitvallen te verhinderen, zodat men kosten kan besparen. In veel gevallen volstaat het al om stroomgeïsoleerde lagers in te bouwen.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren