Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Publicaties
 

Technische productinformatie | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Brochure | 2015-07
Expertise in Bearing Technology and Service for Rail Vehicles

 
 
CONTACT
Productoverzicht

Lagers aandrijfmotoren en tandwielkasten

Motor-huiseenheid
 

Aandrijfconcepten op maat

De vraag naar moderne aandrijfconcepten die aan steeds hogere eisen moeten voldoen stijgt. Hiervoor biedt Schaeffler geïntegreerde lageroplossingen voor alle producenten van elektrische aandrijfconcepten. Innovatieve producten, die volgens klantspecifieke aandachtspunten ontwikkeld worden en efficiënte oplossingen bieden.

 
 
 
 
 
Close
 
 
Stroomgeïsoleerde lagers
 

In lagers van elektromotoren kan bij ongunstige omstandigheden schade door stroomdoorslag optreden. Om dit te voorkomen, biedt Schaeffler innovatieve oplossingen aan, bijvoorbeeld buiten- of binnenringen met oxidekeramiek coating of hybridelagers met keramische wentellichamen. Gecoate lagers zijn - afhankelijk van de laagdikte - geschikt voor spanningen tot minstens 500 volt resp. 1.000 volt. Hybride lagers met wentellichamen uit keramiek bieden een nog betere bescherming.

 
 
 
 
 
Close
 
 
Hybride lagers
 

FAG-hybride lagers zijn een goed alternatief voor Insutect-lagers. De ringen van de hybride lagers zijn van kogellagerstaal. De wentellichamen zijn vervaardigd van keramiek, absoluut slijtvast en hebben de functie van stroomisolator.

Hybride lagers bieden een langere vetgebruiksduur dan standaardlagers met for-life-smering. Bovendien zijn de hybride uitvoeringen bij kleinere wentellagers efficiënter dan keramiek-gecoate lagers. Hybride lagers zijn leverbaar in kogellager- en cilinderrollageruitvoering.

Voordelen ten opzichte van keramiek-gecoate lagers:

  • Hybride lagers bieden de hoogste weerstand tegen stroomdoorslag
  • Hybride lagers laten in bedrijf hogere toerentallen toe bij lagere wrijving en lagere temperaturen.
  • Hybride lagers beschikken over betere noodloopeigenschappen dan standaard lagers.

In vergelijking met stalen kogellagers bezitten hybride kogellagers:

  • identieke dynamische draaggetallen Cr
  • 30% lagere statische draaggetallen C0r
  • 20% hogere grenstoerentallen nG
 
Taatslager
 

FAG-Taatsrolagers steunen in elektrische goederenlocomotieven de dwars op de rijrichting geplaatste motor af, die direct op de wielas geplaatst is in twee lagerstoelen - de zogenoemde taatsen. De lagers maken loopprestaties van meer dan twee miljoen kilometer mogelijk.

Kegelrollagers, pendelrollagers en cilinderrollagers van Schaeffler zorgen voor de lange levensduur van de taatsrollagering. Hoge belastingen door trillingen en stoten worden bijvoorbeeld door het speciaal-kegelrollager met versterkte plaatstalen kooi opgenomen. Verdere uitvoeringen, met flens op buitenring of met stroomisolatie, zijn op aanvraag verkrijgbaar.

 
Transmissielagers met massieve messingkooi
 

Wentellagers in railtransmissies moeten bestand zijn tegen extreme belastingen en omgevingsinvloeden. De belangrijkste eisen die aan lagers in deze toepassingen gesteld worden zijn dat ze bestand zijn tegen hoge toerentallen, hoge belastingen, hoge temperaturen evenals grote trillings- en stootbelastingen.

Vooral de wentellagerkooi wordt hierbij belast. Als transmissielager worden vaak vierpuntlagers en cilinderrollagers met eendelige, bij voorkeur buitenringgeleide, massieve messingkooien toegepast.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren