Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
 
Publicaties
 

Technische productinformatie | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Brochure | 2010-09
FAG TAROL Axlebox Bearings
A wide range of variants – the right solution for every application

 
 

Informatieblad | 2010-03
Insert Bearings for Low-Floor Streetcars in Prague and Riga

 
 
CONTACT
Productoverzicht

Wielstellagers personenwagons en locomotieven

Wielstellager-huiseenheden

Wielstellagers, bestaande uit railway-lagerhuizen en wentellagers, zijn belangrijke componenten in een railvoertuig op het gebied van veiligheid. FAG-wielstellagerhuizen zijn vervaardigd uit gegoten materiaal en volgens klantvoorschriften ontworpen. Alle railway-lagerhuizen worden door middel van FEM berekend, spanningmatig geoptimaliseerd en volgens vastgestelde grenswaarden ontworpen.

 
 
 
 
 
Close

In wielsteltoepassingen worden FAG-cilinderrollagers WJ/WJP, complete FAG-cilinderollagereenheden of FAG-kegelrollagereenheden van het type TAROL gebruikt. TAROL en FAG-cilinderrollagereenheden zijn inbouwgereed, en zijn door de fabriek bevet en afgedicht. FAG-kegelrollagers TAROL S in X-life kwaliteit met geïntegreerde afdichting bieden een laag wrijvingsmoment en zijn zeer geschikt voor een lange toepassingsduur.

 
 
 

Alle FAG-wielstellagers zijn ontworpen voor veel kilometers afgelegde weg en lange onderhoudsintervallen. De smering en afdichting zijn afhankelijk van de toepassing en de klimaatomstandigheden.

De productie van de lagers gebeurt overeenkomstig de voorschriften van EN12080. Om de geschiktheid van het wielstellager voor een bepaalde toepassing te garanderen, wordt een prestatietest overeenkomstig de EN12082-norm uitgevoerd.

Het productportfolio wordt aangevuld met mechatronische componenten voor conditiemonitoring.

Toepassingsgerelateerde kenmerken:

Wielstellagers voor locomotieven onderscheiden zich door een bijzonder hoog draagvermogen.

Uit veiligheidsoverweging wordt in het hogesnelheidsverkeer voor de lagers een staalsoort met speciale eisen aan de materiaalzuiverheid gebruikt. Om de lagers bij lage bedrijfstemperaturen te kunnen gebruiken zijn ze met contactloze afdichtingen uitgerust. Bovendien wordt een speciaal hogesnelheidsvet gebruikt.

Bij het passagiersvervoer in het streekvervoer moeten treinen om de zoveel minuten afremmen, hetgeen bijzondere eisen aan het smeervet stelt. Daarentegen zijn lagers voor het passagiersvervoer over lange afstanden ontworpen voor hogere snelheden. In sprinters in lagevloeruitvoering kunnen geen draaistellen ingezet worden. In plaats daarvan worden separaat gelagerde losse wielstellen toegepast.

 
Insertlageringen

In sprinters met lagevloeruitvoering kunnen geen draaistellen ingezet worden. In plaats daarvan worden separaat gelagerde losse wielstellen toegepast.

 

De FAG-insertlagering heeft zich reeds in vele toepassingen bewezen. Het FAG-kegelrolllagerpaar is vanaf de fabriek zo afgesteld, dat de lagering na montage spelingsvrij is. Daardoor ontstaan goede loopeigenschappen, een hogere levensduur en lange onderhoudsintervallen.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren