Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Productoverzicht

Wielstellagers goederenwagons

Wielstellager-huiseenheden

In het goederenverkeer worden vele wagons gebruikt voor speciale toepassingen, bijvoorbeeld erts- of kolenwagons, tankwagens, autotransportwagens, koelwagens, massagoed- en stukgoedwagons. Afhankelijk van de spoorexploitant en de regio worden FAG-wielstellagers WJ/WJP of FAG-kegelrollagers TAROL toegepast. Door de AAR (Association of American Railroads) worden TAROL-lagers in inch-afmetingen voorgeschreven. De lagerbuitenringen moeten uit inzetstaal vervaardigd worden, om beschadigingen door breuk te voorkomen. Voor wielstellagers in het goederenverkeer binnen de EU moeten de richtlijnen EN12080 en EN12082 gevolgd worden. Voor toepassing binnen de jurisdictie van de AAR is goedkeuring vereist volgens de AAR-voorschriften, in andere gevallen gelden regionale voorschriften.

De keuze voor de uitvoering en de grootte van de wielstellagers is gebaseerd op regionale voorschriften en de toepassing. In draaistellen in goederenwagons op het spoorwegnet van de Deutsche Bahn komen vaak FAG-cilinderrollagers WJ/WJP 130x240 met Y25-huizen voor.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren