Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Dienstverlening

Berekeningsdienst

 
 
 

Berekende veiligheid

Met het rollagerberekeningsprogramma BEARINX® kan de belasting van de rollagers in complexe machinesystemen - rekeninghoudend met een hele reeks omgevingsvoorwaarden - precies berekend, weergegeven en gedocumenteerd worden. Niet enkel de levensduur van de lagers, maar ook de asdoorbuigingen, aligneringsfouten en zelfs vervormingen in de lageromgeving kunnen berekend worden, zowel voor rotatie- als lineairsystemen.

Ook stapsgewijze optimaliseringen zijn mogelijk, bijvoorbeeld wat betreft de impact van smering en vuil, passingen en toleranties, enz. Uit de resultaten blijkt hoe de lagering in de verschillende lasttoestanden aangesproken wordt. Verder levert BEARINX® belangrijke informatie over de stijfheid van het complete systeem.

Het programma maakt een toepassingsspecifieke dimensionering mogelijk: tijdens de simulatie wordt de constructie via wijzigingen in positie, bouwvorm of bouwgrootte optimaal in functie van de toepassing berekend, met aandacht voor de prijs en de benodigde tijd.

De berekeningsservice van de Schaeffler Groep eindigt met FE-analyses, dynamische simulaties of metingen bij de klant ter plaatse.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren