Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Productoverzicht

Looprollen

Hoge slijtagebestendigheid en lange smeerintervallen: naaldgelagerde nokrol KR.. PPA met recent ontwikkelde dichting
 
Wrijvingsarme loop en heel lange onderhoudsintervallen – de looprol LR52
 
Looprol LR met TRIONDUR-coating
 
 

Meer veiligheid dankzij technische superioriteit

De INA-looprollen met geoptimaliseerd buitenprofiel zijn duidelijk heel wat beter dan de oorspronklijke componenten. De Hertz-druk op de contactplaats blijft - zowel met als zonder aligneringsfouten - steeds lager dan bij de conventionele rollen. Hierdoor vermindert de slijtage van de tegenloopbaan en neemt de stijfheid van de constructie toe.

De vele voordelen van de looprollen komen vooral tot hun recht bij de sturing van de inktverdeling of de grijperas van een offsetvellenrotatiedrukpers. Ze zijn compact en plaatsbesparend opgesteld en worden gekenmerkt door een hoog draagvermogen; hierdoor lopen ze slijtagearm en betrouwbaar. Dankzij hun grote vetreservoir worden de nasmeerintervallen beduidend langer, wat uiteindelijk een kostenbesparing oplevert.

Bij de verdere ontwikkeling van onze naaldgelagerde steun- en nokrollen stonden vooral een hogere bedrijfszekerheid en langere gebruiksduur op de agenda. Met als resultaat: aanloop- en afdichtringen in hoogwaardig kunststof in een nieuwe vormgeving.

Ook voor extreme omgevingen zoals in bevochtigingssystemen beschikt de Schaeffler Groep over heel wat praktische oplossingen. Zo kunnen looprollen al in de fabriek voorzien worden van het corrosiebestendige Corrotect®. Deze dunne, galvanisch aangebrachte coating geeft roest geen enkele kans en is uitgesproken prijsgunstig.

Verder werden ook speciale looprolvormen gerealiseerd, bijvoorbeeld met excentrische bouten.

Buitengewone slijtagebestendigheid met TRIONDUR

Maar de hoogste bedrijfszekerheid krijg u bij looprollen met een TRIONDUR-coating. Een uiterst harde PVD-coating van slechts enkele µm dik beschermt de nokrol en nokschijf efficiënt tegen slijtage.

TRIONDUR-coatingsystemen leveren een tot 80% lagere wrijvingscoëfficiënt dan de droge staal-staalverbinding. De coating beschermt duurzaam tegen hoge tribomechanische belastingen, een gebrekkige smering en een droge werking.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren