Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Productoverzicht

Losse lagers

Tweerijig naaldlager NAO met gecompenseerde kooibehuizingen
 
Drukperslagereenheid DML met dikwandige buitenring
 
Vierringenlagereenheid met dubbele excenterschijf DMLD
 
 

Perfecte rondloop en maximale precisie

Kooigevoerde INA-naaldlagers hebben het gebruik van rollagers in drukpersen duidelijk doen toenemen. Het klassieke concept van de hoofdrolloslagering in de offsetdrukpers steunt al 50 jaar lang op een oplossing van Schaeffler – het tweerijige naaldlager met gecompenseerde kooibehuizingen. Wanneer een hoger draagvermogen is vereist, kan gebruik gemaakt worden van precisiecilinderlagers in meerrijige uitvoering.

Deze loslagering heeft als voordelen een hoge radiale stijfhied, een minimale wrijving en een perfecte axiale verschuifbaarheid. Dit concept is dan ook bijzonder goed geschikt voor de plaatcilinder met axiaalregisterfunctie.

Tot de innovatieve verdere ontwikkelingen voor de hoofdrollagering in offsetmachines behoort ook het spelingvrije meerringenlager DML, met enkele of dubbele excenterschijf. Een typische toepassing hiervan is de lagering van rubberen rollen die moeten draaien met een maximale nauwkeurigheid en rondloopprecisie.

Naast het feit dat deze meerringenlagers instaan voor de lagering van de rol, wijzigen ze ook de asafstanden van de rollen, bijvoorbeeld voor de in- en uitschakelprocedure of om te compenseren bij verschillende papierdiktes. Deze taak wordt uitgevoerd door geïntegreerde rolgelagerde excenterschijven: wrijvingsarm, betrouwbaar en spelingvrij. Zodra de scharnierlagering efficiënt afgedicht en met speciaal vet gevuld is, is ze ook onderhoudsvrij – ideaal voor een maximale drukkwaliteit op lange termijn. In veel gevallen kan men, dankzij dit moderne concept, afzien van lagerringen voor rubberen en plaatcilinders. Zo kan men de kosten drukken en wordt de drukpers betrouwbaarder.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren