Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Productoverzicht

Vaste lagers

Kegellagereenheid TBS, gecombineerd in O-opstelling
 
Kegellagereenheid TBS, met dikwandige buitenring
 
Met flens verbindbare vastlagereenheid DMF
 
 

Spelingvrij – radiaal en axiaal

Om tot optimale drukresultaten te komen moeten hoofdrollen van drukpersen aan de vastlagerkant zowel axiaal als radiaal zo spelingvrij en stijf mogelijk geleid worden. Een probate en rendabele oplossing hiervoor zijn gepaarde kegellagers als vastlagering. Deze zijn spelingvrij afgestemd en kunnen zowel axiaal als radiaal hoge belastingen aan. Tegenover de oplossingen met afzonderlijke componenten bieden de FAG-componenten die al in de fabriek gepaard worden, duidelijke montagevoordelen, wat leidt tot een grotere bedrijfszekerheid. Met maximale precisie (P5- of P4-toleranties) voldoen ze aan de enorme vereisten inzake rondloopprecisie.

Een bijkomend voordeel voor de bedrijfszekerheid en de precisie wordt geleverd door de FAG-kegellagereenheden met dikwandige buitenring. Door het wegvallen van de afzonderlijke lagerbussen worden de toleranties verminderd en dalen de kosten.

Bij de vaste lagering van de papiergeleidingsrollen in offsetvellenrotatiedrukpersen zijn vooral stijfheid en spelingvrijheid van essentieel belang. De met flens verbindbare INA-lagereenheid DMF voldoet perfect aan deze eisen.

Ze bestaat uit een tweerijige precisiecilinderlager waarin twee axiale naaldrolkransen geïntegreerd zijn. Deze vangen de eventuele krachten probleemloos op. Vooral wanneer de rollen op halve snelheid draaien, garandeert dit concept een optimale kwaliteit dankzij de buitengewoon hoge radiale en in het bijzonder axiale loopprecisie, alsook door de hoge stijfheid in beide richtingen. De geïntegreerde afdichting en de flenskap vereenvoudigen de montage en vermijden de noodzaak voor extra componenten.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren