Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Productoverzicht

Lineairgeleidingen

Montage en demontage van drukrollen m.b.v. vlakke kooigeleidingen M+V (foto: Koenig & Bauer AG)
 
Buitengewoon draagvermogen en uitstekende stijfheid bij een hoge dynamiek: geoptimaliseerde rollenomloopeenheid RUE
 
Moderne techniek, compact design: INA-vlakke kooigeleiding M+V
 
 

Krachtig en rechtlijnig

Constructeurs van drukpersen kiezen voor de uitvoering van hun opdrachten steeds meer voor de voordelen van de lineaire techniek. Ook op dit vlak beschikt de Schaeffler Groep over een ruim en geavanceerd productengamma.

Tot de bekendste lineaire producten behoort bijvoorbeeld de rollenomloopeenheid RUE die een uitstekend draagvermogen en een buitengewone stijfheid kan voorleggen.

Voor onze Premium X-life kwaliteit werd de efficiëntie van de RUE-afdichting, die beschermt tegen stof, aggressieve media of andere schadelijke omgevingsinvloeden, nog maar eens duidelijk verbeterd. Dankzij een speciaal ontwikkelde "afdichtingsbouwdoos" is er voortaan voor elke toepassing een optimale oplossing te vinden.

Een ander voorbeeld van lineaire techniek in drukpersen zijn de lichte looprolgeleidingen in vast- en loslagerversie. Deze lopen rustig, wrijvingsarm en schokvrij, waardoor u weinig bouwruimte nodig heeft. En wanneer u ovale of andere nokbanen inplant, kunnen verschillende railgeometrieën probleemloos gecombineerd worden.

Nog een mogelijk gebruik van lineairgeleidingen is de instelling van de hoofdrol voor "Druk op/af" die niet altijd via excentrische bewegingen moet gebeuren. Vlakke kooigeleidingen M+V, bijvoorbeeld, vangen de hoge krachten op, zijn bijzonder stijf, lopen heel soepel en kunnen precies gepositioneerd worden. Ze zijn leverbaar in verschillende lengtes. Voor veeleisende toepassingen kunnen ze ook gecoat worden, bijv. corrosiebestendig (Corrotect®) of met een extra bescherming tegen slijtage (Protect B).

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren