Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
IDAM

IDAM directe aandrijvingen zijn technologisch geavanceerd en bieden voor elke toepassing de perfecte oplossing.

INA - Drives & Mechatronics

 
CONTACT
Productoverzicht

Directe aandrijvingen

Uitstekende gelijkloop, maximale snelheid: IDAM lineaire motoren
 
Krachtig en dynamisch: torquemotoren als binnen- en buitenrotors
 
 

Aandrijvingen en systemen: dynamisch, flexibel, precies

Directe aandrijvingen van de Schaeffler-dochteronderneming IDAM (INA – Drives & Mechatronics) zijn technologisch toonaangevend en bieden voor elke toepassing de juiste oplossing. Dit zijn enkele van de pluspunten van deze bijna slijtagevrije aandrijvingen: hoge toerental- en snelheidsvariantie, zeer goede dynamiek en stijfheid en bijgevolg baanvastheid, hoge eindsnelheden, hoog acceleratie- en remvermogen, en een maximale positionerings- en herhaalprecisie.

De directe aandrijvingen zijn verkrijgbaar in een lineaire, rotatie- en 2-coördinatenversie, en dat in heel wat afmetingen en voor verschillende prestatievereisten. Daarnaast zijn ook alle elektronicamodules verkrijgbaar die nodig zijn voor de werking van deze aandrijvingen.

Lineaire motoren

De gegroefde synchrone motoren van de series L1, L2 en L2D alsook de ijzervrije ULIM-motoren zijn voorbestemd voor drukpersen. Deze onderscheiden zich door een zeer goede kracht/massaverhouding en een uitstekende gelijkloop. Ze zijn in het bijzonder geschikt voor opdrachten waar een maximale baanprecisie en een constante snelheid van belang zijn.

Met de ontwikkeling van de motorserie L2 slaagden de ontwikkelaars erin een hoog vermogensrendement (> 10 N/cm2) te combineren met uitstekende gelijkloopeigenschappen en een heel goede efficiëntie – dus een combinatie van de eigenschappen die precies gevraagd worden voor drukpersen.

Torquemotoren

Uiterst efficiënte torquemotoren maken totaal nieuwe aandrijvingsconcepten mogelijk, bijvoorbeeld voor de hoofdrol.

Gegroefde "High Torque"-synchroonmotoren in binnen- en buitenrotoruitvoering bekoren door hun efficiënt krachtrendement, maximaal prestatievermogen, hoog acceleratievermogen en hoge eindsnelheden. Deze krachtpakketten werken contactloos en slijtagevrij.

Systeemoplossingen

Ontwikkelingspartnerschappen met onze klanten en de continue samenwerking van verschillende disciplines binnen Schaeffler Groep Industrie leiden tot "High Performance"-systeemoplossingen volgens de specifieke wensen van de klanten. Zo ontstaan direct aangedreven positioneringssystemen van het hoogste technische niveau.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren