Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Productoverzicht

Individuele oplossingen

Ideaal voor de lagering van lakrollen in lakunits: INA polygone lagers
 
 

Op maat van uw drukpers

Naast het feit dat de Schaeffler Groep instaat voor de levering van componenten, is ze ook een betrouwbare ontwikkelingspartner voor de klanten. Uit de nauwe samenwerking met alle toonaangevende fabrikanten van drukpersen ter wereld is een gemeenschappelijke toepassings- en productiekennis ontstaan die nog steeds uitbreiding kent. Daaruit komen steeds weer nieuwe ideeën naar voren waarmee de beide partijen de top van de markt kunnen veroveren.

Een voorbeeld: polygone lagers

Om een grotere radiale loopafstand te realiseren, bijv. in lakunits van offsetvellenrotatiedrukpersen, werd het polygone lager ontwikkeld. De bijzonderheden van dit lager zijn de polygone buitenring met smeer- en bevestigingsboringen, evenals de precieze functieoppervlakken voor de aansluitelementen (polygone verstelling). De buitenring wordt ondersteund door drie looprollen die ervoor zorgen dat er bij zwenkbewegingen een grotere loopafstand bereikt wordt. Het interne precisiecilinderlager loopt spelingvrij en bijzonder wrijvingsarm.

Een voorbeeld: lagereenheden DMLL

Bij de recent ontwikkelde drukperslagereenheid DMLL is de excenterschijf vervangen door een onderhoudsvrije lineairgeleiding in een assemblage met naaldlager en vlakke kooi. Hierdoor wordt de rubberen of plaatcilinder van een rotatiedrukpers nu niet langer op een carrousel, maar rechtlijnig gemonteerd. Voor de montage werd voor het eerst een hydraulisch zuigerelement in de eenheid geïntegreerd, waardoor een precieze sturing van de instelkracht mogelijk is.

Voor de lagering van de rol wordt een tweerijig precisiecilinderlager gebruikt dat ontworpen werd voor maximale toerentallen en een bijzonder efficiënte afdichting heeft.

Voor de lagereenheid die direct aan de binnenkant van de zijwand is bevestigd met een flens, volstaan korte astappen - geen lagerringen! Verder blijft de stijfheid van het drukrolsysteem voor 100% behouden.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren