Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Toepassingen

Drukcilinderlager modern – drieringenlager

KBA RAPIDA 142 , een ultramoderne, krachtige offsetvellenrotatiedrukpers (foto: Koenig & Bauer AG)
 
Drieringenlagering van een rubberen rol in de KBA RAPIDA 142
 
 

De prestatievereisten voor de drukmachine nemen continu toe. Het is dan ook niet enkel de opdracht de drukrol nauwkeurig te lageren, maar ook de rol op de juiste afstand op te stellen voor de functie "druk op/af". Tot op heden werd dit altijd opgelost met excentrische lagerbussen. Door de drukrollen gericht te verdraaien werden ze met behulp van de excentriciteit op afstand gebracht. Een nadeel hiervan is echter de onvermijdelijke lagerspeling bij de glijgelagerde excenterbussen.

Met behulp van moderne drieringenlagers (model DML3E) is nu een absolute spelingvrijheid mogelijk door de excenterschijf te lageren in een spelingvrije scharnierlager. Een bijkomend voordeel is de erg hoge betrouwbaarheid van deze oplossing. Slijtage en klemming van de lagerbussen vormen geen probleem meer. Uw voordeel: langere levensduur en maximale drukkwaliteit.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren