Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Dienstverlening

Berekening en ontwerp

De berekening van de levensduur van een rollagering vormt de basis voor het bepalen van het type en de grootte van het gewenste lager.

Het lastenboek van de aandrijvingsfabrikanten en de berekeningsprogramma's van de rollagerfabrikanten moet zo nauw mogelijk aansluiten bij de praktijk, zodat het lager de juiste dimensionering heeft. In nauwe samenwerking met de aandrijvingsfabrikanten en op basis van uitgebreide test-runs op onze proefbanken hebben wij bij INA en FAG berekeningsmethodes en -programma's ontwikkeld die tot de meest geavanceerde binnen de sector van de rollagertechniek behoren.

De berekening volgens DIN ISO 281 volstaat niet, wanneer bijv. speling of voorspanning van de lagering, de stijfheid van het lager, de flexibiliteit van de as of de behuizing de gebruiksduur sterker beïnvloeden. In dat geval gebruiken INA en FAG speciale berekeningsprogramma's waarvan de resultaten nog nauwer aanleunen bij de praktische gebruiksduur.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren