Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Kegelwielaandrijving

Constructieoplossing

 

Voor de lagering heeft men in de hoofdasstreng gekozen voor de groefkogellager 6010 (1). Deze lagers vangen naast de radiale krachten ook de axiale krachten op. Voor de secundaire streng is de bouwruimte kleiner. Vandaar dat we hier hoekcontactkogellagers 7205 BE (2) inbouwen voor de opname van de radiale en axiale krachten.
De hoekcontactkogellagers hebben een drukhoek van 40˚ (gevolgd door letter B) en een versterkte kogelrij (gevolgd door letter E).

De vereiste spelingvrijheid bereikt men door het opstellen van groef- en hoekcontactkogellagers.
Deze lagers worden gesmeerd via de olievulling van de aandrijving. Die oliebadsmering volstaat, zolang de secundaire streng naar opzij of naar beneden wijst. De dichtingen in de behuizing beschermen het lager en de conische tandwielen tegen vuil van buitenaf en houden de olie in het aandrijfwerk.

Wanneer de secundaire streng naar boven gericht is, bestaat er een gevaar dat de hoekcontactkogellagers niet voldoende voorzien zijn van olie. In die gevallen gebruikt men hoekcontactkogellagers 7205 BE 2RS. Deze hebben tweezijdig slijpende dichtingen en worden in de fabriek al gesmeerd.

Gebruikte INA/FAG-producten

  • (1) Groefkogellager 6010
  • (2) Hoekcontactkogellager 7205 BE
 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren