Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Verwerking

Verticale molens

Na het breken worden stenen en erts, maar ook kolen en bakstenen in molens gemalen tot fijne korrels of stof. Verticale molens (ook wel schotelmolens genoemd) worden al vele jaren gebruikt voor het fijnmalen van bijvoorbeeld kalksteen bij de cementbereiding of kolen in energiecentrales.

 
 

Het fijnmalen van het materiaal gebeurt tussen een aangedreven, roterende plaat met verticale as en walsen met een verschillend mantelprofiel die erboven gemonteerd zijn. Het fijn te malen materiaal wordt net zolang aangevoerd tot het de voorgeschreven korrelgrootte bereikt heeft. Aantal, vorm en opstelling van de walsen verschillen afhankelijk van fabrikant en het te verwerken materiaal.

 
 

Om de grote hoekbewegingen te kunnen compenseren, wordt de maalwals geleid in tweerijige tonlagers met verbrede buitenring. Deze lagers zijn specifiek ontworpen voor dit ruwe werk en zijn stoot- en trillingsbestendig uitgevoerd.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren