Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Mijnbouw

Transportsystemen

Kiepwagens

Wereldwijd worden kolen, ertsen en gebitumineerd zand in de dagbouw vervoerd met grote kiepwagens. Voor de elektrisch aangedreven achterwielen levert Schaeffler de wiellagers, en ook voor de volledige uitrusting van de aandrijving.

De eigenlijke wiellagering is uitgevoerd met twee kegellagers in O-opstelling. Deze lagers hebben een buitendiameter die soms meer dan één meter bedraagt. In de aandrijvingen worden cilinderrollagers en tweerijige kegellagers toegepast. Hier en daar worden ook planeetaandrijvingen gebruikt, waarbij de planeetwielen in speciaal ontwikkelde tweerijige tonlagers lopen.

 

Transportbandinstallaties

Transportbandinstallaties worden in de dagbouw gebruikt om grote hoeveelheden over grote afstanden te transporteren.
Voor de lagering van de aangedreven bandtrommels levert Schaeffler speciale lagerhuizen en tweerijige tonlagers.
De FAG tweerijige tonlagers zijn specifiek ontworpen voor maximale belastingen en compenseren uitlijnfouten en asdoorbuigingen. Voor de niet-aangedreven, meestal inwendig gelagerde trommels, worden speciale cilinderlagers toegepast.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren