Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
CONTACT
Publicaties
 

Informatieblad | 2010-07
Produkte in Stranggießanlagen

 
 

Informatieblad | 2010-12
Produkte für Pfannendrehtürme in Stranggießanlagen

 
 

Informatieblad | 2010-07
Produkte für Strangführungsrollen in Stranggießanlagen

 
Staalproductie

Continugietinstallatie

Draaitoren

Een belangrijk onderdeel van de continugietinstallatie is de draaitoren. Het dient als houder voor de gietpannen (gewicht tot 300t). Met behulp van de draaitoren worden de gietpannen afwisselend in giet- en laadpositie gedraaid. Deze functie garandeert de continue werking van de continugietinstallatie. Terwijl de ene pan uitgegoten wordt, wordt aan de andere kant een pan gevuld.

De lagers in de draaitoren bereiken ondanks de grote krachten en hoge koppels die ze opvangen, standtijden van meer dan 10 jaar.

Hiervoor worden cilinderrollagers en tontaatslagers met een diameter groter dan 1.000 mm toegepast, evenals INA-gewrichtslagers.

 
 

Plakgeleiding

In continugietinstallaties wordt de plak door rollen gesteund en omgedraaid van een verticale naar een horizontale positie. Om het doorbuigen van de rollen te beperken, worden ze in de lengte meervoudig gesteund door wentellagers.

Deze lagers worden blootgesteld aan hoge belastingen, lage toerentallen, opspattend water en hoge temperaturen.

Voor de lagering van de rollen worden tweerijige tonlagers en cilinderlagers in open, afgedichte, ongedeelde of gedeelde uitvoering toegepast en in de bovenste segmenten naaldlagers.

Afhankelijk van het lagerpunt en het onderhoud, hebben lagers in continugietinstallaties een levensduur van één tot meerdere jaren. Het type en de kwaliteit van de afdichtingselementen zijn daarbij doorslaggevende factoren.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren