Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Dienstverlening

Berekening & Test

Lagerontwerp met BEARINX®: Bedrijfszekerheid door nabootsing van alle randvoorwaarden
 
 
Geluidstestruimte in het centrale testcentrum van de Schaeffler Groep Industrie
 
 

Constructie

Klantenspecifieke componenten en systeemoplossingen waarbij rekening wordt gehouden met de producten van INA, FAG, Barden en IDAM zijn onze troef. Door een vroegtijdige samenwerking met de klant kunnen wij ultramoderne en ten dele zelf ontwikkelde CAE-tools volledig gebruiken.

Berekening en lagerselectie

Met BEARINX® hebben wij één van de toonaangevende programma's voor de rollagerberekening gecreëerd. Hiermee kunnen alle INA/FAG-lageringen in detail geanalyseerd worden – van afzonderlijke componenten tot en met een complex assensysteem. De interne belasting wordt tot het kleinste rolelementcontact berekend en kan in tabel- of in grafische vorm weergegeven worden. Op basis van de belasting van de afzonderlijke contactplaatsen bepaalt BEARINX® heel exact de berekende levensduur van de lagering.

Simulatie

In de constructie- en modelleerfase werken wij met de meest moderne methodes zoals dynamische simulatie en de FEM-analyse.

Tests

Pas na de cijfermatige optimalisering wordt het nieuwe product ook getest. Indien gewenst worden monsters van klanten in één van onze O&O-centra in diverse situaties en op alle functies getest – van slijtagegedrag tot geluidsniveau. Na de strenge, op de praktijk gerichte testreeks wordt het startschot gegeven voor de massaproductie.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren