Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Dienstverlening

Onderzoek & Ontwikkeling

Chemie- en fysicalaboratoria, bijv. voor smeermiddelentests
 
Staal, messing, kunststof: kogelkooien in verschillende moderne materialen
 
 

Oppervlaktecoating

Coatings beïnvloeden diverse eigenschappen van het lager: slijtage, corrosiebestendigheid, inloopgedrag, noodloopeigenschappen, mediabestendigheid, gedrag bij gebrek aan smering... Wanneer bijvoorbeeld een bijzonder doeltreffende corrosiebescherming als prioriteit geëist wordt, dan kan Corrotect® gebruikt worden, een galvanisch aangebrachte kathodische corrosiebescherming. TRIONDUR wordt vermeld wanneer men langdurig hoge tribomechanische belastingen en een gebrek aan smering kan verwachten.

Materialen

Speciaal staal zoals Cronidur 30, de "high performance"-kunststof PEEK, keramiek, gehard niet-magnetisch rollagerstaal: wij combineren ze met elkaar om een maximaal klantenvoordeel te bereiken. Rollichamen in keramiek of in staal, kooien in messing of PEEK, lagerringen in kunststof... Het doel bepaalt het materiaal. En u bepaalt het doel!

Tribologie

De smering beïnvloedt in hoge mate de betrouwbaarheid en de gebruiksduur van een lager. Alle vetten die gebruikt worden voor de eerste smering van onze producten, worden in het eigen smeermiddelenlabo van het bedrijf uitvoerig getest vooraleer ze gebruikt worden. Voor toepassingen in de medische techniek worden ze o.a. ook op stralingsbestendigheid getest. Hier wordt vooral aandacht besteed aan het thema duurzame smering.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren