Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Toepassingen

Röntgenbuizen

Barden röntgenlagereenheden leveren scans met maximale resolutie.
 
 
 

Met Barden naar de toekomst van de röntgentechniek

Gezien de evolutie in de röntgen- en CT-techniek zijn wij bezig met de ontwikkeling van nieuwe, verbeterde lagers van het merk Barden. Deze componenten voor de lagering van de roterende draaianode halen toerentallen van meer dan 10.000 min-1 – in zware gebruiksomstandigheden. Zo moeten hoge spanningen opgenomen worden, en de werking verloopt in een vacuüm bij een druk van 10-9 kPa en bij temperaturen van 400 tot 500°C.

De röntgenlagereenheden beschikken over geïntegreerde loopbanen op de as en zijn voorzien van volle kogels. Aan de as zit een flens waarop de anode bevestigd wordt. De eenheden hebben, naargelang van de toepassingsvereiste, een vaste of een met een veer ingestelde voorspanning. Om in de genoemde extreme omstandigheden een doeltreffende smering te krijgen gebruiken we een moderne oppervlaktetechniek, bijvoorbeeld plasma- of ionenstraalcoating. Op eigen proefbanken wordt het prestatiegedrag van de röntgenlagers in gesimuleerde thermische en vacuümomstandigheden getest en geverifieerd.

Vorderingen in de röntgentechniek – met andere woorden: hogere kwaliteit bij de diagnose en therapie, en een patiëntvriendelijke behandeling. Daarbij horen een snelle gegevensverwerking en foto's met hoge resolutie. Onze röntgenlagers zijn de ideale keuze voor de toekomstige röntgen- en scannertoepassingen in de medische techniek.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren