Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Toepassingen

Directe aandrijvingen

Positioneringssysteem met meerdere assen voor de analysetechniek
 
Positioneringssysteem Open Frame
 
Aandrijfeenheden voor computertomografen met geïntegreerd mechatronisch FAG-lageringssysteem
 
 

Aandrijving en lagering van de hand van één leverancier: met IDAM-direkte aandrijvingen naar de systeemoplossing

In de medische techniek zijn IDAM-directe aandrijvingen voor lineaire en rotatieve bewegingen raadzaam, vooral op die plaatsen waar absolute precisie, dynamiek en een lange levensduur vereist zijn. Aanvankelijk in motoren voor patiëntenbedden, later in collimatoren voor de behandeling van tumoren, en nu in aandrijfeenheden met directe aandrijving voor de computertomografie.

Manipulatoren met meerdere assen voor de röntgencontrole worden al met succes gebruikt, en IDAM lineaire systemen maken in medisch-technische analysestations een positionering van de monsters mogelijk in een μm-gebied. Op een minimum aan ruimte ontwikkelen de quasi slijtagevrije aandrijvingen een enorm prestatievermogen.

Hierna volgen enkele pluspunten:

  • hoge toerental- en snelheidsvariantie;
  • zeer goede dynamiek en stijfheid
  • hoge eindsnelheden
  • hoog acceleratie- en remvermogen
  • maximale positionerings- en herhaalprecisie.

Uitermate geschikt voor gebruik in de medische techniek is de roterende aandrijving type HSR. Dankzij de wikkeling met geringe Ohm-waarde en de lage poolgetallen haalt deze motor relatieve snelheden van 50 m/s. Vandaar dat hij voorbestemd is voor "High Speed"-toepassingen. Hij wordt ontworpen op basis van de specifieke vereisten van de klant en de toepassing, en dat geldt ook voor de HSRV-aandrijving die dankzij haar speciale wikkeling bijzonder trilvrij is en voor computertomografen gebruikt wordt.

De beide motoren zijn geschikt als aandrijving voor snel draaiende spillen of andere draai-eenheden, wanneer tegelijkertijd een hoog koppel vereist is.

Op weg naar nieuwe, succesvolle systeemoplossingen

De directe aandrijvingstechniek fascineert niet enkel door haar precisie en dynamiek, maar ook door de vele gebruiksmogelijkheden. Met directe aandrijvingen van IDAM kunnen wij u als klant afgestelde totaalsystemen leveren. U krijgt een aandrijving en een lagering van de hand van één leverancier. Profiteer van deze nieuwe mogelijkheden voor de prestatie en vormgeving van uw medisch-technische apparatuur!

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren