Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
Toepassingen

Computertomografen

Vooral de patiënt profiteert hiervan: de CT-scanners worden dankzij de geïntegreerde mechatronische FAG-lageringssystemen duidelijk preciezer en geruislozer, terwijl de onderzoektijden minder lang duren.
 
Technologietransfer voor de meetapparatuur: innovatieve dunringlager met kogels in keramiek, ontwikkeld voor helikopters – nu ten dienste van de geneeskunde
 
 

Innovatie: mechatronisch lageringsysteem voor computertomografen

Uit de samenwerking met bekende fabrikanten van computertomografen komt een oplossing van wereldklasse: een geïntegreerd mechatronisch lageringssysteem bestaande uit precies en zacht lopende hybride dunringlagers met directe aandrijving en ultraprecieze ombouwelementen.

Het lager zelf is een doorgedreven ontwikkeling uit de FAG-luchtvaarttechniek en beschikt daardoor over alle eigenschappen die van het hoogste belang zijn bij een CT-scanner:
100% werkingszekerheid bij een absoluut precieze en bijna geruisloze loop. De trend naar steeds hogere toerentallen bij computertomografen kan probleemloos gerealiseerd worden met ons lageringssysteem. Toerentallen van meer dan 300 min-1 werden reeds gedemonstreerd.

En de FAG-oplossing biedt de CT-fabrikanten nog een tijds- en prijsvoordeel: ze kunnen een volledig voorgemonteerd en getest lagerings- en aandrijvingssysteem onmiddellijk ombouwen, zonder dat er extra montage- of testactiviteiten noodzakelijk zijn.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren