Schaeffler België

 
 
 
 
 
INA directe aandrijvingen

Lineairaandrijvingen

L1
 
L2
 
L2D
 
ULIM
 
ULIM
 
MKUVS
 
 
 

Met de eigen AC-synchroon- en reluctantiemotoren kan IDAM voorzien in een groot deel van de steeds toenemende vraag naar hoogdynamische en precieze toepassingen.

Van de "gevoelige" en snelle Voicecoil voor Bond-toepassingen over ultraprecieze assen in meet- en bewerkingsmachines tot en met snelle handlingassen: allemaal mogelijke toepassingen van onze lineaire aandrijvingen. IDAM lineaire motoren kunnen gecombineerd worden met mechanische, hydrostatische en ventilatieleidingen.

De gegroefde synchrone motoren van de series L1, L2 en L2D alsook de ijzervrije ULIM-motoren zijn voorbestemd voor de werktuigmachines.

L1-motoren werken precies en efficiënt bij een geringe warmteontwikkeling. Het vermogensrendement bedraagt ca. 6 – 8 N/cm2. Door hun slanke constructie zijn deze lineaire aandrijvingen bijzonder geschikt voor meet- en toevoeropdrachten.

Met de motorserie L2 slaagden de ontwikkelaars erin een hoog vermogensrendement (> 10 N/cm2) te combineren met uitstekende gelijkloopeigenschappen en een heel goede efficiëntie – en dat zijn nu net de eigenschappen die gevraagd worden bij de precisiemachinebouw. De cogging- en ook de lastpulsatiekrachten konden praktisch geëlimineerd worden. Daaruit resulteert een optimale gelijkloop, één van de absolute vereisten voor de definitieve afwerking. Door een hoge wikkelingsdichtheid wordt de warmteopname beperkt tot het omliggende machineonderstel. Twee onderling van elkaar gescheiden koelcircuits en een thermische isolatie zorgen voor een verdere beperking van de warmteopname.

De serie L2D onderscheidt zich door een bijzonder goede verhouding tussen kracht en volume, en door de ontbrekende aantrekkingskracht op het geleidingssysteem. Daardoor is ze voorbestemd voor dynamische toepassingen met hoge loopprestaties. Een erg compacte bouwvorm ondersteunt de inbouw in de constructie.

De ijzervrije motoren uit de ULIM-serie zijn bijzonder dynamisch, hebben een uitstekende gelijkloop en belasten de geleiding niet met aantrekkingskrachten. Worden o.a. gebruikt in meet- en testsystemen, en in de precisieautomatisering.

 

Voordelen

 • Sterk dynamische motoren dankzij een uitstekende verhouding tussen kracht en massa.
 • Precieze positionering en gelijkvormige beweging mogelijk dankzij "Zero Cogging" en uitermate geringe lastpulsatie.
 • Efficiënte prestatie- en precisiekoeling voor maximaal prestatievermogen.
 • Controle op motortemperatuur.
 • Maximale betrouwbaarheid dankzij modernste productie- en testtechnologieën.
 • Gebruik van hoogenergetische magneten uit 100% gecontroleerde productievestigingen voor optimale levensduur - ook in zware gebruiksomstandigheden.
 

Toepassingen

 • Frees- en slijpmachines
 • Werktuigmachines
 • Handlingsystemen
 • Verpakkingsmachines
 • Meetmachines
 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren