Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
TOEPASSINGSTECHNIEK
 
Publicaties
 

Catalogus | 2018-09
Hochgenauigkeitslager
Spindellager Hochgenauigkeits-Zylinderrollenlager Axial-Schrägkugellager

 
 

Speciale uitgave | 2014-11
FAG BAX-Axiallager
Schnell laufend für Hauptspindeln

 
Toepassingen

Hoofdwentellagers

 

Lagers voor aangedreven gereedschappen

De nieuwe FAG-PTB-lagers zijn speciaal ontwikkeld voor aangedreven gereedschappen. Dankzij de 30° contacthoek zijn ze zeer geschikt voor de opname van hoge axiale belastingen. Ze zijn uitwisselbaar met spindellagers van het type B719 en B70 en bieden nog nauwkeuriger bewerkingsresultaten en hoger verspanend vermogen.

 
 

Snel lopend voor hoofdspindels

De nieuwe high-speed axiaallagers FAG BAX bieden een hoge axiale belastbaarheid en stijfheid, maar kunnen ook de hoge toerentallen aan die bij hoofdspindellageringen voorkomen. Daarmee zijn deze lagers met 30° contacthoek, vooral in combinatie met snel draaiende een- of tweerijige cilinderrollagers van het type N of NN30, zeer goed geschikt voor toepassingen in freesspindels en bewerkingscentra.

 
 

Thermisch robuust voor motorspindels

Het nieuwe superprecisielager FAG N..-TR met radiaal verende buitenringconstructie biedt als loslager van motorspindels uitstekende compensatie van temperatuurvariaties en is geschikt voor hoge toerentallen. Optimale verdeling van de smeerstof in het lager zorgt voor laagblijvende bedrijfstemperatuur

 
 

Nieuwe hoogbelastbare lagers voor hoofdspindels

De nieuwe FAG spindellagers type RS zijn zeer hoog belastbaar en robuust en daarnaast geschikt voor hoge toerentallen. De lagers zijn voorzien van relatief grote kogels met 20° contacthoek. Ze kunnen bij hoofdspindelconstructies zorgen voor aanzienlijke kostenbesparing, duidelijk langere standtijd en nieuwe ontwerpmogelijkheden.

 
 

X-life ultra lagers

X-life ultra lagers zijn hybride wentellagers met ringen uit Cronidur 30, een "high performance"-staal dat speciaal ontwikkeld werd voor kritieke toepassingen in de lucht- en ruimtevaart. Deze lagers hebben een duidelijk hogere levensduur en zijn absoluut corrosiebestendig. Op de markt zijn ze bekend onder de benaming X.. Lagers met uitstekende draaggetallen en de hoogst bereikbare toerentallen ter wereld. Ze verlengen de standtijden veelvuldig en doen het rendement van de werktuigmachine enorm toenemen.

 
 

Loslageroplossingen

FAG biedt het wereldwijd sterkst geprofileerde aanbod aan oplossingen voor de loslagerfunctie in werktuigmachineassen. Dit gamma gaat van een- en tweerijige hoge-precisie-cilinderlagers over "Floating Displacement"-lagers tot compacte, inbouwklare eenheden

De sneldraaiende "Floating Displacement"-lagers beschikken over een groefkogellager-buitenring, kogels in keramiek en een cilinderlager-binnenring in Cronidur 30. Ze zijn verkrijgbaar als open, afgedichte of DLR-versie met conische of cilindrische boring. En ook de toepassingsspecifieke loslagereenheden zijn in alle versies verkrijgbaar.

 
 

Afgedichte wentellagers

FAG B..2RSD en XCS, HCS en HSS zijn contactloos afgedicht en voor de volledige gebruiksduur gesmeerd.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren