Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
IDAM
 

IDAM directe aandrijvingen zijn technologisch geavanceerd en bieden voor elke toepassing de perfecte oplossing. Dus IDAM is de juiste partner voor uw rendabele product.

IDAM

 
CONTACT
Toepassingen

Directe aandrijvingsoplossingen

IDAM INA - Drives & Mechatronics

De optimale combinatie van de INA-draaitafellagerprestaties met direct aangedreven assen wordt nu aangeboden door IDAM INA – Drives & Mechatronics. Dit bedrijf fungeert als competentiecentrum voor "direct drive"-techniek en mechatronica binnen Schaeffler Groep Industrie. Dit segment kan hierdoor systeemoverschrijdende "direct drive"-oplossingen aanbieden voor elke lagerondersteunde beweging.

Het IDAM-portfolio telt zowel lineaire als rotatieve AC synchroon- en reluctantiemotoren (bijvoorbeeld tweecoördinatenaandrijvingen op één niveau met luchtlagers). Deze dekken niet enkel een breed spectrum van afmetingen en prestatieparameters, maar ook alle onderdelen die vereist zijn voor een degelijke bedrijfscontrole zoals servoversterkers, regelaars, Power Units en Compact Controls. IDAM levert bovendien uiterst precieze XY-positioneertafels, transmissie-eenheden voor katrollen en andere totaaloplossingen. Het bedrijf heeft heel wat ervaring met werktuig- en speciale machines, zowel in de constructie, automatiseringstechniek, elektronicafabricatie, meet- en medische technieken als voor optische apparatuur en katrollen.

 
 

Serie RE

IDAM biedt individuele "direct drive"-oplossingen met maximaal prestatievermogen. De torquemotoren uit de serie RE (Rotor External / buitenrotor) zijn voorbestemd voor slijp- en freesmachines, machinecentra, HSC-machines, werktuigwisselaars, snijkoppen, zwenkassen en draaitafels.

De voordelen van deze serie: hoge vermogensdichtheid bij minimale hulscirkels door afgestemde individuele componenten, compact design, hoge dynamiek en stijfheid, bijzonder efficiënt koelsysteem, optimale waarden bij synchrone operaties, onderhoudsvrijheid, geoptimaliseerde toerentallen (rpm) en wikkelingen in functie van de toepassing. Deze aandrijving is compatibel met alle gebruikelijke merken van Controllers en Control Units.

 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren