Schaeffler België

 
 
 
 
 
 
CONTACT
Ruimtevaart, vliegtuigen en helikopters

Productoverzicht

 

Absolute betrouwbaarheid, ook in extreme omstandigheden.

Onze wentellagersystemen met geïntegreerde ombouwonderdelen dragen ertoe bij, dat tegenwoordig zowel vliegtuigen als ruimtetuigen gebouwd en gebruikt kunnen worden die nog betere prestaties leveren, nog veiliger en betrouwbaarder zijn, en tegelijkertijd ook een lagere totale systeemkostprijs voorleggen. Maar ook bij uiterst lage of hoge temperaturen, bij gewichtloosheid en bij hoge G-krachten houden ze stand.

Hitte- en koudebestendigheid

Extreme temperaturen variërend van –250°C tot +500°C vereisen extreme hitte- en koudebestendige materialen en grondstoffen, zoals doorgehard, gecarboneerd, extreem warmte- of corrosiebestendig kogellagerstaal, nitreerstaal, legeringen op basis van kobalt en nikkel, en zelfs keramiek van de hoogste kwaliteit.

Corrosiebestendigheid

Corrosie is één van de belangrijkste oorzaken van schade aan wentellagers in vliegtuigmotoren en -transmissies, alsook bij helikopters. Bij de productie van onze wentellagers gebruiken wij dan ook sterk corrosiebestendige grondstoffen die er doorslaggevend toe bijdragen dat de gebruiksduur en de betrouwbaarheid van het eindproduct verbeteren.

Integratie van componenten en vermindering van gewicht

Bij de constructie van componenten volgt Aerospace tegenwoordig het volgende motto: minder componenten en een compactere constructie. Vandaar dat we lagercomponenten en -systemen ontwikkelen waarbij de functies geïntegreerd zijn en en het gewicht geoptimaliseerd is en die tevens voldoen aan de hoogste eisen. Enkele van de voordelen zijn: minder kosten, betere prestaties, een hogere betrouwbaarheid en eenvoudiger in montage.

Onze producten worden gebruikt

  • in vliegtuigmotoren als hoofdas- en transmissielager, alsook als precisieonderdelen,
  • bij helikopters als rotoraslager, aandrijvings- en transmissielager, tuimelschijflager en rotorbladlager,
  • in de ruimtevaart als turbopomplager en lager voor ruimtevaartmechanismen,
  • in speciale toepassingen (bijv. nucleaire of medische technologie, krachtige turbocompressor, enz.).
 
 

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren